Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

12 mei 2008

Het verhaal van Mindy: hoe het begon.

Op 16 maart is Mindy als Mina naar Nederland gekomen, samen met Lenka en Luna (zie hieronder). Het plan was dat Mina bij Jet, een van onze opvang-vrijwilligers, zou blijven. Omdat we niet zeker wisten of Mina al gesteriliseerd was, want dat is onze stelregel, zouden we dit zo snel mogelijk bij het DCA laten controleren. Indien nodig kon de ingreep dan direct worden uitgevoerd, tenminste ............ zo was het plan. Het liep echter ietsjes anders.....

Vlak voor de vlucht kreeg Mona een telefoontje uit Spanje: Mina verloor wat bloed en leek dus loops te zijn. Omdat Jet zelf een 13 jaar oude reu heeft, heeft Mona eerst eens gekeken hoe dit ging. Deze oude baas bleek nog wel een groen blaadje te lusten en dus is Mina met Mona en Jeroen meegegaan om daar te blijven tot de loopsheid over zou zijn.

Omdat er al iemand belangstelling had voor Mina, heeft Mona contact opgenomen met dit gezin. Zij vertelde Monique dat Mina vooralsnog bij haar was en pas na 3 weken geplaatst zou kunnen worden. Met Pasen is Monique samen met 2 van haar meiden bij Mona & Jeroen komen kijken naar Mindy. Dat was van beiden kanten liefde op het eerste gezicht! Mina was niet van de schoot van de kids af te slaan! En ook Monique vond ze helemaal geweldig. Een perfecte match dus! Afgesproken dat zodra de loopsheid over was Mina naar haar nieuwe thuis zou komen: Mona & Jeroen konden dan meteen kijken hoe de kennismaking ging met Timo, hun eigen reutje, zou gaan.

Op vrijdag 4 april zijn ze met Mina naar Jet gegaan om te kijken of Doggie (haar reutje) nog reaggerde op Mindy. Hij vond haar wel erg interessant maar het rijden en janken was over! Geen probleem: dus ........... op 6 april Mina naar haar nieuwe thuis gebracht in Schiedam.

De kennismaking met Timo verliep op wat grauwen en snauwen na eigenlijk prima. Na even slikken (van Mona) richting huis vertrokken in de wetenschap dat Mindy, want dat is haar nieuwe naam, een perfect thuis had gevonden. Tot zover het begin van Mindy's verhaal! Blijf ons dogblog dus volgen voor het laatste nieuws van Monique over Mindy!