Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

16 september 2011

Yiska (vh Negri) mag blijven!!!!!!

Negri, die bij aankomst in Nederland al door haar opvang gezin werd omgedoopt naar Yiska (en zo gaan we haar vanaf nu gewoon noemen!), is sinds vandaag officieel door haar opvanggezin geadopteerd.
Dit doet mij, onze vrijwilligers, en onze collega's in Spanje heel veel deugd. Mede omdat Yiska ons in Spanje al aan het hart ging, en aldaar als niet plaatsbaar bestempeld was. Dit ook tegen beter weten in van onze spaanse collega's. Zelfs een verlengd pension verblijf, betaald door onze stichting deed niemand besluiten zich over Yiska te ontfermen.
U moet weten dat Yiska en gezonde hond is, groot, sterk, lief, onderdanig en een geweldig karakter heeft, dit werd behalve door Peter en Debbie, ook door Ringo en Hembra opgemerkt en zij maakten direkt in de roedel en plaats voor haar vrij.

Yiska had maar één mankement waardoor ze in zowel Spanje als Nederland, moeilijk tot niet plaatsbaar was.........Leishmania.
Leishmania is de mediteraanse ziekte waarover in Nederland nog steeds een grote waas hangt.
Mensen vinden het eng, terwijl er bij vele niets over bekend is, en geloof mij (uw redacteur, die ook een kanjer met Leishmania heeft), er is niets engs aan en goed(koop) te behandelen.

Gelukkig hebben onze secretaris en zijn vrouw, door alle vooroordelen heen kunnen prikken en zich als opvang gezin op geworpen voor Negri.
En nu tot onze grote verbazing heeft de familie na lang beraad besloten om Yiska een blijvend thuis te bieden.
Zowel in Nederland (bij HzH) als in Spanje (bij Paws for thought) is de vlag uit gegaan.

Uiteraard feliciteren wij Peter, Debbie, Ringo en Hembra, maar opzeker feliciteren wij Yiska en wensen wij hen allen heel veel geluk samen.
Namens alle vrijwilligers in Spanje en in Nederland