Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

21 maart 2010

Het feestje van 19 maart 2010

Gisteren was het weer zover. Er kwam weer een vlucht aan. Deze keer begeleid door Nicole. Iemand die regelmatig van Malaga naar Nederland vliegt en eigenlijk altijd wel honden meeneemt. Voor Nicole was het gisteren een klein jubileum, ze vloog haar 20ste hond in! Er kwamen deze keer vier honden mee. Sara, die nu in opvang is bij Piet en Yvonne. Maar ook Bambi, Pip en Nana, deze bofkonten zijn met hun baasjes meegegaan. Voor ons is de aankomst van de honden altijd een klein feestje. Het blijft mooi om na het “voorwerk’ de honden in de armen van hun nieuwe baasje te zien 
 

en op weg te zien gaan naar een beter leven
Daar doen we het tenslotte allemaal voor.
Deze keer was het voor Jeroen en mij even anders als anders. Normaal gesproken halen wij de honden uit de kooien en lijnen ze aan, om ze vervolgens aan de adoptanten te overhandigen.

Omdat Piet en Yvonne een aantal vluchtbegeleidingen van ons gaan overnemen, en ze er nu toch allebei waren voor Sara, leek het ons handig om het deze keer aan hen over te laten. Ging allemaal prima, en voor ons was het heel apart om dit nu eens van de zijlijn te bekijken. Nu waren vooral de gezichten van de adoptanten goed te zien, en ze keken één voor één erg blij! Normaal zijn wij zo bezig om alle honden goed aan te lijnen en te zorgen dat ze allemaal zo snel mogelijk uit de kooien kunnen, dat we dat niet direkt zien. Kortom het was voor ons weer een feestje, dat we net als anders hebben afgesloten met koffie en broodjes op de luchthaven. Deze keer samen met Piet en Yvonne!

Groetjes,

Mona