Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

14 februari 2007

11 februari 2007

D-day! Vandaag gaat het gebeuren: we vliegen naar huis! Vroeg uit de veren om alles nogmaals te controleren. Heb ik de tie-raps, sluiten de kooien goed, waar zijn de paspoorten en de chipnummers noteren!

Half drie ben ik weggereden na uitgebreid afscheid te hebben genomen van Jane en Brian. Echt toffe gasten, waar ik zeker vaker zal komen. Vanaf de berg eerst naar Nerja. Kurt stond al klaar en snel arriveerden ook Gill en Wendy, mijn begeleiders naar de luchthaven. In geen tijd zaten Snoop en Georgio in hun kooi en stond die achter in de auto van Gill en Wendy. Op weg naar Benajarafe, waar het Perrotel van Graham Matheson ligt. Hier hebben we Ringo opgehaald. Om ongeveer half 5 zaten er drie honden in de auto van mijn begeleiders. De hele weg, vanaf Nerja tot Malaga, hebben zij mogen genieten van het vrolijke geblaf van Snoop: er kwam geen einde aan!

Op de luchthaven m'n huurauto terug gebracht, en tezamen naar de incheck-balie gegaan. Na het hele avontuur van de kooien door het röntgenapparaat, honden erin en zo kon de reis beginnen. Volgens planning zijn we rond 22.30u in Düsseldorf geland. Koffertje pakken, kooien op een karretje en de aankomsthal in.
In Düsseldorf werd ik afgehaald met spandoeken en al. Jacky (m'n vrouw) was daar, samen met Ezra, Mona en Jeroen die twee honden mee zouden nemen. Ook Nicole Rosa was daar, vergezeld door Hans (een vriend) om hun Ringo op te halen: de eerste HzH-adoptiehond. Toeval bestaat niet, zegt men wel. Nicole is Spaanse van geboorte!

Moe, maar uiterst voldaan hebben we onze eigen auto gepakt om snel richting Tegelen te rijden. De eerste vlucht zat er op: hopenlijk de eerste van velen. Want ondanks de energie die dit kost, levert het ook heel veel op: veilige honden, gelukkige gezinnen maar aan de kant van het HzH-team ook voldoening en genoeg energie voor een volgende vlucht.