Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

19 februari 2007

"Fan"mail

Regelmatig ontvangen wij mail bij HzH. Gelukkig maar want anders zouden we niet veel verder komen: noch met het herhuisvesten van honden noch met onze andere zaken. Meestal is de mail positief en goed bedoeld. Echter, soms krijgen we mail waarvan we denken 'moet dat nou'. Waar ik als voorzitter dan helemaal van baal, is dat de afzenders dit niet richting bestuur mailen, maar dit gewoon als reactie op onze advertenties doen. Juist onze vrijwilligers steken veel tijd en energie in het werk van HzH. Wij, het bestuur, zijn hen daar dankbaar voor. Maar hoe breien wij weer recht wat in de mails af en toe in hun richting wordt geslingerd.

N. Akkerman (n.akkerman@kabel.netvisit.nl) liet ons weten dat we eens moesten stoppen met het naar Nederland halen van die honden. Ook hier zitten de asielen vol en hebben honden hulp nodig. Bovendien, zo schreef deze heer of mevrouw, waren we hondenhandelaren en zou 'dit alles wel lucratief zijn want voor niets gaat de zon op'.

Een paar dagen daarna volgde een mail van Corry (livideco@hetnet.nl). Hij of zij liet ons weten dat 'men hier niet zit te wachten op honden uit een land waar zo'n dier nog minder waard is als een slak'. Daarnaast zouden deze honden wild zijn en nooit meer in de samenleving passen, moesten we Nederland hier buiten laten en als klapper op de vuurpijl werden we 'gepromoveerd' tot hondenhandelaren en broodfokkers.

Uiteraard zijn beide mails door mij persoonlijk beantwoord: netjes, volledig en correct. Ik heb geprobeerd hen uit te leggen hoe onze stichting werkt, wat ons doel is en waarom wij ook honden naar Nederland halen voor opvang en herhuisvesting. Ook heb ik hen in de mail voorgerekend wat de kosten van een hond zijn. Misschien dat zij me gaan vertellen waar onze winst zit of kan zitten, want op onze rekening zit deze niet! Ik hoop maar dat ze de mail ook goed lezen en niet alleen maar op basis van emotie reageren. In ons land mag je het oneens zijn en ook als HzH kunnen wij best kritiek verdragen: maar dan wel op basis van onderbouwde argumenten, met respect voor elkaars mening en visie en bovenal: op de juiste plaats: bij het bestuur en niet bij onze vrijwilligers!

Stiekem, heel stiekem, hoop ik dat we hen hebben laten zien dat we het goed voorhebben met de dieren in Spanje. N. Akkerman en Corry kunnen nu weten waarom we de honden naar Nederland halen, maar ook dat we proberen om ook op locatie de voorkant van het probleem aan te pakken. Dat zal echter wel wat tijd gaan vragen en tot die tijd ......... heb ik ze uitgenodigd om zich bij ons aan te sluiten:
als vrijwilliger!