Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

25 januari 2011

Aankomst 24 januari 2011

Vandaag 24 Januari is Zurab Kiknadze op schiphol aangekomen met in zijn kielzog Laika, Candy en Tamino.
Omdat Zurab en zijn vriendin Sophia zelf naar Spanje zijn afgereisd om hun Laika op te halen volgt hieronder zijn eigen verhaal. Ik zet er expleciet bij zijn eigen verhaal, want Zurab is geboren in Georgië en zijn vriendin is geboren in Zweden.
Maar als onderstaande reisverslag vergelijk met een gemiddeld msn-tekst van jongeren onder de twintig..........................., valt het best mee!!
Maar het gaat uiteindelijk om de reis en het doel.

Namens HzH en de redactie is onze dank in iedergeval groot, en zeker Tamino en Candy waren blij dat zij ook mee mochten naar Nederland en Laika is momenteel denken wij de gelukkigste hond van Nederland. De foto spreekt voor zich.
Nerga - 2 dagen gebleven, 50% in de dorp 50% Seacrest en omgeving. Bijde dagen in Seacrest hebben we met de honden op lange wandelingen gegaan en al onze passagiers goed kunen leren kenen. Allemaal schattige honden! Laika en Candy waren twee zusjes/maatjes. Ze woonden ook samen en we hebben ze sammen uitgelaten. Ze waren op elkaar gelijmd en Sophia vond het eigenlijk zielig om ze van elkaar te scheiden. Tamino - wat een lieve hond, ik hoop en weet dat alles gaat goed komen voor die vent. Hij is erg lief en vriendelijk en ik ben blij dat hij zou een goeie kant van het leven zal zien. hij is duidelijk mishandeld geweest/bang gemakt en nu vindt hij het een grote privilege dat hij normaal en vriendelijk behandelt wordt, hij viendt dat bijna een kado denk ik, zielig. Hij reageert bang op elke onverwachte beweging en geluid en toen we met hem gingen wandelen de eerste 10 minuten was het een beetje vertrouw krijgen dat lijn geen straf was en na relaxed-niet-trekken oefening waren we maatjes. Alle honden kun goed met ons loslopen, dus ik denk de nieuwe eigenaren zullen het makkelijk vinden.
Laura en Kurt waren erg lief en vriendelijk. Als ik ooit terug in Malaga ben zou ik zeker een bezoekje en wandeling met hondjes doen.

The Trip! - 100% smooth. De hele dag honden moe gemaakt met wandeling en spelen om energie kwijt te raken voor het vlieg. 4AM thee en Schotse grapjes met Bob en familie Seacrest. Daarna honden in kooien, in autos en weg naar de airport. At the airport - huur auto terug en meteen honden uit Bob's auto. Checkin balie was nog niet open dus de eerste papiertje gemaakt bij Flightcare. Daarna even wachten om 6:15 in te checken en nog tot 19:15 voor Flightcare kooien checkin. Alles was heel snel, netjes en vrindelijk behandeld door Flightcare hoor, we moesten aleen paar uurtjes wachten voor alle stapen (ik kan goed begrijpen dat honden niet eerder dan een uur ingecheckt worden). In toesentijd gingen we honden buiten uit te laten. Honden kregen voor deze trip geen medecine!!!! Dat vonden we prima voor Laika en Candy - ze waren na een lange dag moe en waren gewon lief bij elkaar slapen of rustig op elkaar liegen. Tamino on the other hand... hij was nerveus. Toen we hem uit de auto haalden zie ik dat hij veel gekwijld had (zin kooi bodem was helemaal nat). Tussen checkins heben we hem uitgelaten en Bob de kooi schoon gemaakt (Bob was ook behulpzaam, ontdanks dat de heele procedure supel en zonder vragen doorging). We dachten nog of we wat medicijn kunnen vinden, maar ja, malaga airport en zonder deskundige dieren gezondheid kennis... niet gedaan dus. Maar het ging redelijk better met hem daarna - hij realiseerde na het korte in-en-uit pauze dat de kooi niet de eind bestemming was en deed rustiger (niet meer gekwijld), hij ging zelfs terug naar het kooi, zijn "rustige plek" tijdens de hooge emoties op Schiphol :( Aaaaaah, Tamino heeft zeker her ergste meegemakt in deze 2-3 dagen, zo vel raare veranderingen, maar ik denk morgen/overmorgen zou hij bij zichzelf komen.
Dus.... long story short - vlekkeloos checkin, vlekkeloos flight, vlekkeloos arrival - de honden zijn na 20 minuten (met het eerste bagage) bij ons langsgebracht. Geen controle dus meteen naar buiten. De rest - zie fotos van Yvonne :)

Nog meer aankomstfoto's op http://picasaweb.google.com/hondzoekthuis