Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

12 april 2007

Molly - deel 7

Wat Molly betreft gaat het goed, maar wel een puist werk. De eerste nacht (10-11 april) heb ik zelf beneden in de huiskamer geslapen met Molly. Jacky sliep gewoon boven met onze honden: die slapen altijd boven in een mand of op een stretcher. Na het ontwaken gisteren (11-04) zijn we er direct uitgegaan met hen en na de wandeling hebben ze hun voer gekregen. Dat verliep goed, waarna we in tuin ff een kop koffie gedronken hebben.

Daarna botste het gigantisch tussen met name Molly en Chico. Resultaat was een drietal echte confrontaties, waar Chico een gekneusde voorpoot aan overgehouden heeft. Buiten ons domein doet ze het fantastisch met andere honden : 8 los op een veld, van pup tot 9 jaar oud en alles was in orde. Rennen, spelen, springen etc. Eenmaal in onze tuin terug begon het weer van voor af aan. Van Li hadden we het advies gekregen om onze honden en Molly samen wat lekkers te geven: dan gaat Molly onze honden met lekker(s) en leuk associëren. Verder alles negeren en da's moeilijk! Heb maar eens twee van die gouden honden en je mag niet met ze knuffelen omdat zo'n nieuwe, grote, jaloerse kip dat niet goed vindt. Dat is geen eenvoudige opgave, zeker niet als die 'kip' ze af en toe aanvalt.

Op enig moment zat Boca onder de eetkamertafel rustig te zitten. Molly kwam grommend naar hem toe en wat er toen gebeurde ................ Boca blaft nooit: ook nu niet. Het enige dat Boca deed was z'n oren recht overeind zetten, hij strekte z'n nek maximaal uit en al zittend trok hij zijn bovenlip op. Het leek wel alsof deze over z'n neus heen ging, zo hoog! Zo bleef Boca zitten en na ongeveer 30 seconden droop Molly af. Ze ging een meter bij hem vandaag met de rug naar Boca toe liggen en gaf geen kik meer. Waanzinnig: dit had ik nog nooit gezien van Boca. Als er één conflictvermijdend gedrag heeft, is het Boca wel. Bij wat herrie loopt meneer weg en gaat ergens op een rustig plekkje zitten.

Alles wat zich in de omgeving van onze tuin beweegt wordt geobserveerd en waar nodig aan- of afgeblaft. Op enig moment stonden we aan het hek te praten, eerst met kennissen uit de buurt en later met onze buren. In het begin bleef Molly allert, defensief en blafferig. Later nam dat wat af. De rest van de avond verliep rustig: Boca lekker op de bank, Molly naast mij op de grond en Chico voor het dressoir.

Omdat ook Willemsens slaap nodig hebben, besloten we om het deze nacht anders te doen. Na 'de laatste ronde' zijn wij naar bed gegaan en hebben Chico en Boca meegenomen. Molly is in de woonkamer blijven slapen. We hebben haar de hele nacht niet gehoord en toen we vanochtend (12-04) opstonden, ging haar staart vrolijk tekeer. Bakkie koffie en weer eruit met het trio! Daarna hebben ze hun brokken gekregen en het spul ligt nu verdeelt over woonkamer en tuin in de zon. Niewe dag, nieuwe ronde, nieuwe kansen!