Spreuk v/d maand Maart 2013

Vraag je je weleens af wat onze honden van ons denken?
Stel je eens voor: je komt thuis van de supermarkt met kippenbouten, biefstukken, hamlappen, karbonades.
Ze moeten wel denken dat wij de beste jagers ter wereld zijn.

Anne Tyler

01 april 2007

Wat onze vrijwilligers er allemaal niet voor over hebben om hun honden te helpen!

HzH kan niet functioneren zonder vrijwilligers. De adoptieconsulente, de mensen die advertenties schrijven en plaasten, huisbezoekers ......... noem maar op. En niet te vergeten vrienden, bekenden en andere aardige mensen die voor ons een hond mee willen nemen op hun vlucht van Malaga terug naar Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf of Brussel!

Deze week (4 april) vliegt Molly naar Nederland om bij haar nieuwe familie in Alkmaar te gaan wonen. Zoals op de foto te zien is, is Molly niet echt een kleine dame. Dit hoeft geen probleem te zijn, mits je maar een transportkooi hebt die groot genoeg is. Nu wisten wij dat er ergens in den lande nog een grote kooi stond. Vraag blijft dan altijd of deze groot genoeg is.

We hebben dus contact opgenomen met Jeroen. want daar stonden nog wat transportkooien. Jeroen staat, samen met zijn vriendin Mona, bij ons bekend als een uitermate enthousiast vrijwilliger. Er is weinig dat hij niet zou doen voor onze honden! Omdat ik wel wist om welke hond het ging maar Jeroen nog niet, was mijn vraag hoe lang en zwaar Jeroen was. Nadat ik deze info gekregen had, eerlijk als hij is, heb ik hem gevraagd of hij wat kooien wilde 'passen'. Jeroen ging aan de slag en zou me terug bellen.

Model 1 bood duidelijk niet wat we zochten. De kleur en het model waren beiden niet slecht, maar de pasvorm liet duidelijk te wensen over. Dit konden we Molly niet aandoen! Over dus naar model 2. Omdat dit het grootste model uit onze eigen collectie was, hielden we onze adem in (Jeroen trouwens ook).

Jeroen weer aan de slag: vooruit of achteruit inparkeren was de vraag. Zoals u ziet, gaat hem echt geen berg te hoog. Onder toeziend oog én aangemoedigd door een enthousiast-geworden soortgenoot van Molly, vond Jeroen voor ons het antwoord: deze kooi past ons allemaal! Molly kon dus komen.

Zo ziet u dus maar: voor elke uitdaging heeft HzH een passende oplossing. Zolang wij Jeroen en Mona bij onze stichting hebben, maakt niemand ons gek: we zijn het al, maar dan voor onze honden! Jeroen, jongen, hartelijk dank voor jouw pogingen om uit te vinden welke kooi Molly zou passen. En Mona: dank voor je foto's want zonder deze plaatjes was dit verhaal lang zo mooi niet geworden.

Oh ja, Jeroen ........................... als je dit leest. Karin, de persoon die Molly opvangt in Spanje, had al een transpoortkooi voor Molly. Daarin reist Molly en die kooi mogen we dan houden. Dus, als deze je toch wat te klein is, hebben we er nog een om te passen.